Om oss

Raufoss Aluminium er en markedsledende leverandører av ekstruderte, bearbeidede og overflatebehandlede aluminiumprofiler og komponenter. Vi leverer produkter til de fleste bransjer, med hovedvekt innenfor Automotive. Våre hovedmarkeder er Norge og Sverige.

Aluminium
Raufoss Aluminium holder til i Raufoss Industripark og har lenge vært en ledende aktør i Norge. Selskapet ble grunnlagt i 1964, og i 2013 ble det overtatt fra Hydro. I januar 2024 endret vi navn til Raufoss Aluminium fra Hydal Aluminium Profiler.

Vårt fokus på kvalitet og kompetanse har sikret oss langsiktige og gode kunderelasjoner, der vi i felleskap utvikler og forbedrer produkter basert på aluminium profiler. Med vår kompetanse fra Automotive sikrer vi gode og effektive prosesser, hos oss og våre kunder.

Vi spesialiserer oss på å levere kundespesifikke og standardprofiler, med alle typer av bearbeiding, overflatebehandling i anodiserings- og pulverlakkeringsanlegg. Vi har også moderne logistikkløsninger.

Vår ekstruderingskapasitet er på 30 000 tonn per år. Vi har et komplett sortiment med presser på 1200, 2200 og 7000 tonn. Vi kan produsere alt fra strikkepinner til bæreelementer i bruer. Vår 7000-tonns presse er en av de største i Europa, og er spesielt tilpasset produksjon av avanserte og krevende produkter, samt harde legeringer.

Vi er stolte av vår bærekraftsprofil, og kan med stolthet si at vi er blant de produsenter som har lavest Co2-avtrykk i bransjen. Dette er godt dokumentert i våre EPD dokumenter som du finner her.

Kontakt oss

Raufoss Aluminium

  • Svein Inge Nerland

    Kundeansvarlig Automotive, Transport og Maritimt

    +47 90 58 98 26

    Send e-post